Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Τα πέντε ψέμματα του Αλέξη....


Τον βαρόνο Μινχάουζεν θυμίζει όλο και περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας που δεν διστάζει να φλομώσει με ψέμματα τον ελληνικό λαό με τη μανία που τον έχει πιάσει να κυβερνήσει. Ο πρόεδρος Αλέξης τάζει λαγούς με πετραχήλια... όμως με την αλαζονεία που τον διακρίνει το μόνο που θα καταφέρει είναι να βάλει τη χώρα σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Μια ματιά στα όσα τάζει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει για να διαπιστώσει κανείς το δούλεμα που ρίχνει ο πρόεδρός στον κόσμο που ψάχνει κάπου για να στηριχθεί.
1.Υπόσχεται 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο, στη συνέχεια τις έκανε 60.000 και τώρα λέει ότι θα γίνουν όσες χρειασθούν. Και φυσικά δεν θα γίνουν απολύσεις χωρίς να λέει πως θα πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι και κυρίως γιατί να γίνουν προσλήψεις σε ένα ήδη διογκωμένο δημόσιο.
2.Θα δώσει βασικό μισθό 1.300€ σε όλους του εργαζόμενους τόσο του δημοσίου όσου και του ιδιωτικού τομέα, χωρίς ωστόσο να λέει πως θα γίνει κάτι τέτοιο όταν οι επιχειρήσεις η μια μετά την άλλη κλείνουν λόγω της ύφεσης.
3.Θα κρατικοποιήσει και πάλι όσες δημόσιες επιχειρήσεις έχουν αποκρατικοποιηθεί. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι θα πάρει πίσω τον ΟΤΕ από τους Γερμανούς και το λιμάνι του Πειραιά από τους Κινέζους. Αυτό που δεν λέει είναι με τι λεφτά θα τα κάνει αυτά και τι θα γίνει με τον κόσμο που δουλεύει ήδη εκεί.
4. Θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες οι οποίες θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις και τους καταθέτες - καταθέτριές της και χρειάζονται κρατική στήριξη άσχετα βέβαια αν δεν υπάρχουν χρήματα για τέτοια κίνηση.
5. Θα καταργήσει λέει τις βάσεις της Σούδας και του Ακτίου (μήπως θυμίζει «οι βάσεις φεύγουν» μένοντας) αν και δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν μας θέλει ακόμη εντός η εκτός ΝΑΤΟ, εντός η εκτός ευρώ, εντός η εκτός της Ευρώπης γενικότερα.
Υπάρχουν όμως και κάποιες δεσμεύσεις που δυστυχώς θα τις πραγματοποιήσει άμα εκλεγεί.
Την νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών που έχουν έλθει στη χώρα μας, την πιστοποίηση ελληνικής ιθαγένειας σε όλους καθώς και το δικαίωμα να μπορούν να φέρουν και τις …οικογένειές τους εδώ. Μπάτε σκύλοι αλέστε δηλαδή…
Και κάτι που δεν λέει πλέον ανοικτά. Πως θέλει να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και την οικονομική εξαθλίωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: