Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Αντώνης και Ντόρα μαζί και πάλι?


Συζητήσεις, με στόχο την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές του Ιουνίου, διεξάγονται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και της προέδρου της ΔηΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη. Οι σχετικές διαβουλεύσεις ευρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ, σύμφωνα με κάποιες πηγές, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν τεθεί και όροι της ενδεχόμενης συμφωνίας, η οποία, ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρείται οριστικά «κλεισμένη». Γι’ αυτό και επισήμως και οι δύο πλευρές δεν επιβεβαιώνουν τις υπάρχουσες πληροφορίες.
Η πρόταση που φέρεται να δέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά είναι να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά η ίδια φέρεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι καθόλου υποψήφια.
Οι εξελίξεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται ραγδαίες, καθώς με ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων ΝΔ και ΔΗΣΥ.
Προφανώς, στη Συγγρού φοβούνται ότι τώρα που ο Κυριάκος εξασφάλισε την εκλογή του οι μητσοτακικοί της Β' Αθηνών θα στραφούν προς ΔΗΣΥ, ώστε να εισέλθει και η αδελφή στη Βουλή.
Λησμονούν, όμως, ότι η σειρά στη λίστα είναι απόφαση του προέδρου του κάθε κόμματος...  Σήμερα, η ΝΔ έχει εκλέξει στη Β' Αθηνών 12 έδρες....
Αν, λοιπόν,  τοποθετήσουν τους φιλελεύθερους Μητσοτάκη, Χατζηδάκη, Σπηλιωτόπουλο από την ένατη και δέκατη θέση, ποιός θα τολμήσει να στραφεί προς ΔΗΣΥ γνωρίζοντας ότι αν η ΝΔ δεν λάβει στην ίδια περιφέρεια τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό ψήφων οι εκλεκτοί τους θα μείνουν εκτός Βουλής...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: