Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η εθνική ντροπή κατά Θ.Πάγκαλο...

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Θεόδωρος Πάγκαλος χτύπησε πάλι με νέα δήλωσή του. Δήλωσε ανερυθρίαστα: «Εθνική ντροπή είναι η αγορά όπλων που δεν χρειαζόμαστε».

Ναί, είναι ντροπή να υπερασπίζεσαι την πατρίδα που γεννήθηκες. Γιατί η Ελλάδα δεν αγοράζει τα όπλα για να απειλήσει άλλες χώρες αλλά για υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Κι εδώ τίθεται το βασικό ερώτημα. «τί είναι εθνική ντροπή;»

Εθνική ντροπή είναι όταν αγοράζεις οπλικά συστήματα πανάκριβα, όχι βάσει των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων αλλά για να εξυπηρετήσεις αλλότρια, του εθνικού, συμφέροντα.

Εθνική ντροπή είναι όταν τα υποβρύχια που παραγγέλλεις γέρνουν μέσα στα ναυπηγεία.

Εθνική ντροπή είναι όταν αγοράζεις οπλικά συστήματα αναχαίτισης και εξουδετέρωσης εχθρικών πυραύλων, κι αυτά σκουριάζουν σε αποθήκες στην Κρήτη.

Εθνική ντροπή είναι όταν παραλαμβάνεις το C4I και ανακαλύπτεις ότι ασύμβατο με την τεχνολογία που διαθέτεις.

Εθνική ντροπή είναι να κατασκευάζεις έναν περιαστικό αυτοκινητόδρομο στο δεκαπλάσιο κόστος!

Εθνική ντροπή είναι όταν κάνεις ολυμπιακούς αγώνες σαν ένα παγκόσμιο πανηγυράκι. Όταν πηθηκίζεις την φιέστα σαν αμερικανάκι, χωρίς την επίγνωση περί της ποιάς πρότασης πολιτισμού κομίζεις εκείνη την ώρα πανανθρώπινα.

Εθνική ντροπή είναι όταν καλύπτεις αυτούς που πλούτισαν βάζοντας το δάχτυλο στο δημόσιο «μέλι».

Όνειδος εθνικό είναι όταν ο άνεμος υποστέλλει την σημαία σε κάποιο απομακρυσμένο νησί.

Εθνική ντροπή είναι όταν σαν αναπληρωτής Υπουργός καταγγέλλεις τον Υπουργό σου για έλλειψη εθνικής αξιοπρέπειας, «στο Υπουργείο μιλούν όλοι αγγλικά». Και αργότερα πασχίζεις προσωπικά εκείνος ο Υπουργός, τον οποίο κατήγγειλες, να επανεκλεγεί πρόεδρος στο κόμμα που ανήκεις.

Εθνική ντροπή είναι όταν παραδίδεις τον προς σένα ικέτη στους διώκτες του, αν και γνωρίζεις τι πρόκειται να του συμβεί από την δική σου ενέργεια.

Εθνική ντροπή είναι να προκαλείς εμπόδια σε στρατηγικής σημασίας συμβάσεις της προτέρας κυβέρνησης εξυπηρετώντας όχι εθνικά συμφέροντα αλλά τα υπερατλαντικά.

Εθνική ντροπή είναι όταν αναγκάζεις σε παραίτηση από σύμβουλο της εθνικής μας παιδείας έναν ακαδημαϊκό Δάσκαλο εγνωσμένου κύρους και παραδίδεις την παιδεία σ’ ένα πρόσωπο που στερείται πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών.

Εθνική ντροπή είναι όταν διώχνεις επενδυτικά σχέδια εξ Ανατολών και συμβάλλεις στην οικονομική κατάρρευση της χώρας σου, ώστε να δείχνει αναπότρεπτη ανάγκη η επέμβαση του υπερατλαντικού Δ.Ν.Τ.

Εθνική ντροπή είναι όταν προκαλείς τον αλληλοσπαραγμό των επαγγελματιών μεταξύ τους για το ποιός φοροδιαφεύγει περισσότερο ή λιγότερο.

Εθνική ντροπή είναι όταν για μια δεκαετία, τουλάχιστον, επανδρώνεις το Υπουργείο Εξωτερικών με ασήμαντα πρόσωπα (από τον Παπανδρέου στην Μπακογιάννη και στον Δρούτσα), όταν απέναντι έχεις να αντιμετωπίσεις μιά προσωπικότητα σαν τον Νταβούτογλου.

Εθνική ντροπή είναι όταν επιβάλλεις στα ελληνόπουλα στα πομακοχώρια της Θράκης να διδάσκονται μια γλώσσα, την οποία ουδέποτε θα μιλήσουν και δεν τους επιτρέπεις να μάθουν την ιδιαίτερη τοπική τους διάλεκτο.

Εθνική ντροπή είναι όταν τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια αντί να ενημερώνουν τον πολίτη, υποθάλπουν τα χαμερπέστερα ένστικτά του.

Εθνική ντροπή είναι αυτά τα κανάλια προωθούν τους υπέρμαχους του σχεδίου Αννάν Παπανδρέου και Μπακογιάννη λοιδορώντας υπογείως τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, χάρις στον οποίο η Κύπρος σήμερα συνεχίζει να υφίσταται ως κρατική οντότητα.

Γιά όλα αυτά, ναί, ντρεπόμαστε, κ.Πάγκαλε, διότι έχουμε τέτοιες κυβερνήσεις να μας διοικούν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: