Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Υπ. Ν.ΜΑΡΤΗ γιά το σκοπιανό

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

25/02/2008

Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα επί των σχολικών βιβλίων της FYROM, που διεξήγαγε ο ε.τ. Πρέσβης και επί τριακονταετία ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών Ευάγγελος Κωφός, στα βιβλία αυτά δημοσιεύονται συστηματικά οι ακόλουθοι δύο χάρτες:

α) της Μακεδονίας, με υπότιτλο «δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία»

β) με σύνορα της Ελλάδος στον Όλυμπο.

Όταν τον Αύγουστο 1944 δημιουργήθηκε η «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», οι δύο αυτοί χάρτες, με τον ψευδή ισχυρισμό ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, χρησιμοποιήθηκαν από τους πλαστογράφους της Ιστορίας της Μακεδονίας για να θεμελιώσουν το ψευδομακεδονικό Έθνος των Σκοπίων και να σφετερισθούν την Ελληνική πολιτιστική ταυτότητα.

Τους δύο αυτούς χάρτες, που αποκαλύπτουν την απάτη των Σκοπιανών, δεν καταδ’ικασε παραδόξως, ούτε η Αμερική, παρά το γεγονός ότι η Δημοκρατία αυτή δημιουργήθηκε από την Κομμιντέρν, για να εξυπηρετήσει τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ενώσεως, εν όψει του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε.

Ο χάρτης της Μακεδονίας με τον υπότιτλο ότι «δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία», διαψεύδεται μεταξύ πολλών άλλων, (παραπέμπω στην τελευταία επιστολή μου στους Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε.) και από τα κείμενα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, από τους Αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους και Εβραίους συγγραφείς και από γεγονότα όπως η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, η Συνθήκη του Βερολίνου, ο Μακεδονικός Αγώνας, η απογραφή του Χιλμή Πασά (1905), οι εκλογές του 1912, με συμμετοχή μειονοτήτων, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, όπου δεν εμφανίζεται ύπαρξη Μακεδόνων, διότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.

Στοιχειωδώς ιστορικά ενημερωμένοι και με κοινή λογική άνθρωποι, δεν μπορούν να δεχθούν την απάτη αυτή, την οποίαν αμέσως καταδίκασε τον Σεπτέμβριο 1944 ο Στεττίνιους, Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών της Κυβερνήσεως Ρούζβελτ, ο οποίος με την υπ’ αριθμόν 868614/26.12.1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των ΗΠΑ αφήνει να εννοηθεί ότι η δημιουργία της Δημοκρατίας αυτής στόχο έχει να υπηρετήσει τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ενώσεως.

Παρομοίως οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, όχι μόνον δεν μπορούν να αγνοήσουν το γεγονός ότι «Μακεδονικό Έθνος» δεν υπήρξε ούτε υπάρχει, διότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, αλλά επίσης έχουν νομικό και ηθικό χρέος, να λάβουν θέση για την ιστορική αλήθεια. Άλλως δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι σέβονται τις δημοκρατικές αρχές, το ανθρώπινο δικαίωμα της ταυτότητας, την παιδεία και τον πολιτισμό. Και το σημαντικότερο, το πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο, διότι ο λαός της γειτονικής χώρας, που για 60 και πλέον χρόνια, δεν έχει διδαχθεί την δική του ιστορία, αλλά μία ξένη, θα συνεχίζει να παραμένει στην σημερινή του εικονική πραγματικότητα, χωρίς εθνική ταυτότητα. Η Ελλάδα, όπως κάθε χώρα, δεν μπορεί να επιτρέψει την δική της ιστορία να σφετερίζονται άλλοι.

Το 1983, κατά την επταετή θητεία μου ως Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κυκλοφόρησε το βραβευθέν βιβλίο μου με τίτλο «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», το οποίο μεταφράσθηκε και εκδόθηκε σε 7 γλώσσες και βοήθησε την Διεθνή Κοινότητα να ενημερωθεί για το αυταπόδεικτο. Δηλαδή για την ιστορικά τεκμηριωμένη Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που αναγνωρίζεται διεθνώς διά μέσου των αιώνων, αλλά και από το 1944 μέχρι σήμερα, κατά την περίοδο της Σκοπιανής απάτης.

Σε επιβεβαίωση των προαναφερομένων, παραπέμπω ενδεικτικά στα ακόλουθα ντοκουμέντα:

1. επιστολή προς τον γράφοντα της 5 Μαρτίου 1992 του Διευθυντού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ (Υπουργός κ.Cheney), στην οποία επιβεβαιώνει την Αμερικανική δέσμευση για την διατήρηση της Ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας. Γίνεται καταφανές ότι οι εδαφικές βλέψεις που εμφανίζουν σκοπιανοί χάρτες, είναι απαράδεκτες και ανυπόστατες.

2. επιστολή του Καγκελάριου της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμίτ της 13 Σεπτεμβρίου 1988 προς τον γράφοντα, ο οποίος χαρακτήρισε «προσφορά στην Ιστορία της Ευρώπης», το βιβλίο μου «The falsification of Macedonian History”, εκδόσεως του 1983.

3. συνέντευξη του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που δημοσιεύθηκε 21 Ιουνίου 1992, στην οποία ο Ποντίφηκας δήλωσε ότι «Η Μακεδονία είναι πατρίδα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, του Μεθοδίου και του Κυρίλλου. Η Μακεδονία είναι ελληνική»

4. επιστολή της 13 Φεβρουαρίου 1990 του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Manfred Werner προς τον γράφοντα, με την οποία επιβεβαιώνει την μεγάλη πολιτιστική σημασία της Μακεδονίας για την Δύση.

5. χάρτη της Βαλκανικής χερσονήσου της περιόδου 1920-23, στον Άτλαντα, τόμος XIV, τυπωμένο το 1970 στο επιστημονικό έργο «THE NEW CAMBRIDGE MODERN HISTORY», κατά τον οποίο Μακεδονία υπάρχει και εμφανίζεται μόνο στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: