Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ο Δημαράς κατά του Μνημονίου προσεγγίζει την Ντόρα?

Ο Γιάννης Δημαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν ένα κοινό: διαγράφθηκαν και οι δύο από τα κόμματά τους τον Μάιο, την ημέρα της δραματικής ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση του Μνημονίου. Ο πρώτος διότι το καταψήφισε (παρά το «ναι» του ΠΑΣΟΚ) και η δεύτερη διότι το καταψήφισε (παρά το «όχι» της ΝΔ).

Πολιτικά δηλαδή τους χωρίζει άβυσσος. Ως εκ τούτου, προκαλεί απορίες η διαφαινόμενη προσέγγισή τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς ο πρώτος διεκδικεί ως «αντάρτης» την περιφέρεια Αττικής.

Η αρχή έγινε όταν οι δυο τους συναντήθηκαν – με πρωτοβουλία της δεύτερης – στο γραφείο που διατηρεί ο Κων. Μητσοτάκης (ως πρώην πρωθυπουργός) στο ισόγειο της Βουλής στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η συνέχεια δόθηκε στα τέλη του μήνα όταν ανακοινώθηκε ότι στο ψηφοδέλτιο του κ.Δημαρά θα μετέχει, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρ. Κουρούσης – ο οποίος είχε στηρίξει την κ.Μπακογιάννη στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.
Και επειδή φαίνεται ότι ο κ.Δημαράς έχει κέφια, προσπαθεί να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιό του με ένα πρόσωπο που θα συζητηθεί πολύ (μεταξύ αστείου και σοβαρού) στην προεκλογική περίοδο: την συνονόματη της πρώην υπουργού, οδοντίατρο … Θεοδώρα Μπακογιάννη.
ήδη τα «παραπολιτικά» δίνουν και παίρνουν – μαζί και οι ερμηνείες για την άτυπη, πλην εμφανή πλέον, προσέγγιση των πρώην αντιπάλων και νυν ανεξάρτητων βουλευτών. Η βασικότερη, είναι ότι η κ.Μπακογιάννη (η… κανονική) προσβλέπει στη δυναμική του κ.Δημαρά για να πλήξει τον «γαλάζιο» υποψήφιο Β.Κικίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: