Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

κατά την επίσκεψη Σαμαρά στα Ιωάννινα

Στην οικονομική κρίση της χώρας και στις προτάσεις του κόμματος του, εστίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την αποψινή του ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων, όπου ανακοίνωσε και την στήριξη του νυν δημάρχου Ν. Γκόντα για τις εκλογές του Νοεμβρίου και του νυν νομάρχη Αλέξ. Καχριμάνη για την Περιφέρεια της Ηπείρου.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην «κάθε άλλο παρά αθώα», όπως την χαρακτήρισε, «παρουσία στο Αιγαίο των δυο τουρκικών ερευνητικών σκαφών», επισημαίνοντας: «Θα ήταν χρήσιμο ο κ. Παπανδρέου να προσέλθει άμεσα στην σύγκλιση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά και της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα και τον Ελληνικό Λαό για την συνεχιζόμενη παρουσία δύο τουρκικών ερευνητικών σκαφών σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδος, - μιλάω για το «Πίρι Ρέις» και το «Τσεσμέ» - για τα οποία την τελευταία βδομάδα πραγματικά η ΝΔ έχει κάνει τα σχετικά διαβήματα. Γιατί διαφορετικά σε λίγο θα μας φαίνεται φυσιολογικό τα καλοκαίρια να υπάρχει μια τέτοια παρουσία, η οποία κάθε άλλο παρά αθώα είναι για το Αιγαίο και για τις επιδιώξεις της γείτονος».

Σε ότι αφορά την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ σαν Αντιπολίτευση στην Βουλή, ο κ. Σαμαράς την χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική και τόνισε ότι για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση, η ΝΔ στο πρώτο εξάμηνο της νέας Βουλής, από τα 44 νομοσχέδια που πέρασαν ψήφισε θετικά για τα 20, αφήνοντας την σφραγίδα του αντικειμενικού και του σωστού, εκείνου που κοιτάζει πρώτα τον τόπο και μετά τον εαυτό του, μια σφραγίδα νέας νοοτροπίας, την οποία ποτέ δεν ακολούθησε στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ.

Για την οικονομία της χώρας ο κ. Σαμαράς ανέλυσε τις προτάσεις του κόμματός του, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι, αν ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση θα υπάρξουν μικρότερες οικονομικές επιπτώσεις στον λαό και ταυτόχρονα θα είναι ταχύτερη και λιγότερο οδυνηρή η λύση. «Απορρίψαμε την πρόταση του Μνημονίου και του ΔΝΤ που έφερε το ΠΑΣΟΚ - είπε - και πρόσφατα πήραμε μια κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, να παρουσιάσουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση. Να παρουσιάσουμε την δική μας εναλλακτική λύση, για να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας στον κόσμο, να ανοίξουμε τον δρόμο που οδηγεί στην βελτίωση της ψυχολογίας στην αγορά…».

Και συνέχισε ο κ. Σαμαράς: «…Εμείς δεν θα πούμε ποτέ ότι ο δικός μας δρόμος είναι χωρίς θυσίες. Είναι όμως δρόμος με λιγότερες θυσίες από εκείνες που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας δρόμος που θα πιάσει τόπο. Λιγότερες θυσίες με καλύτερο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο. Θυσίες που μπορεί να τις αντέξει η οικονομία, η κοινωνία και όχι θυσίες χωρίς ελπίδα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στην ανεργία που τον περασμένο Απρίλιο ξεπέρασε το 12%, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων, που ξεπερνούν τους τελευταίους μήνες τις 1.448 από τις οποίες μόνο τον Ιούνιο ήταν 279, που έβαλαν «λουκέτο» λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σαμαράς μετά την ομιλία του, είχε σύσκεψη με στελέχη του κόμματός του και αύριο θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ν. Γκόντα και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: