Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

το παράπονο της Ντόρας....

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε. Στην εφημερίδα της «κυβερνήσεως» φυσικά, η οποία μαζί με τα ΝΕΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το MEGA, τον ΑΝΤΕΝΝΑ, το ΑLTER, την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ κλπ, ανήκουν στην ασήμαντη μειοψηφία των ΜΜΕ που την στήριξαν στην προσπάθεια αποκτήσεως του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «Νέα Δημοκρατία Α.Ε.». Έτσι, για να θυμηθούμε την λογική της δήλωσης του πατρός της, μετά τον κουβά με το παγωμένο νερό της 29/11/2009 «έχουμε το 40% των μετοχών της Ν.Δ.». Η δε συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, αποτελούμενη από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ», τον Τράγκα κι άλλες δημοσιογραφικές υπερδυνάμεις, στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά. Το ‘πε και τότε, προς το τέλος του άτιμου και μπαμπέσικου Νοέμβρη για μηχανισμούς και πλειοψηφία ΜΜΕ εναντίον της, κι η μάνα μου σταυροκοπιόταν για το τι άλλο θ’ ακούσουμε κι έξω φρενών για το δούλεμα πήγε από τις επτά παρά στην κάλπη για να της δώσει τα συχαρίκια.

Αν ματάκια μας δεν κάνουν «πουλάκια», δεν ήταν η Ντόρα που χρόνια τώρα ήταν μονίμως κατσικωμένη πρώτο τραπέζι πίστα στις πολιτικές συζητήσεις του MEGA; Δεν ήταν αυτή που έβγαινε στο γυαλί σχεδόν πάντα, ή με τον Πάγκαλο, ή με τον Βενιζέλο, τον έτερο «Αστραχάν» του συγκροτήματος; Ο Γιαννάκης και η Όλγα με το σηκωμένο φρύδι δεν είναι που μόνο που δεν έφτυναν στον κόρφο τους, όταν αναγκαζόντουσαν να πουν το όνομα του Αντώνη, κι όταν αναγκάστηκαν να πουν τη φράση «ο Αντώνης Σαμαράς, νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας» κόντεψαν να πάθουν ανεύρυσμα; Βέβαια πως μπορεί να χάσει κανείς όταν έχει την στήριξη του Ριχάρδου; Κι όμως. Ρώτα και τον Βαγγέλη. Δεν ξέρω αν της το είπαν οι ακέραιοι κι ανιδιοτελείς δημοσκόποι φίλοι της αλλά εδώ, εμείς οι ιθαγενείς, ΔΕΝ τις παίρνουμε τις χάντρες και τα καθρεφτάκια.

«Δικαιολογημένη αντίδραση στην οικογενειοκρατία», αναφέρει ως μία από τις αιτίες της ήττας της. Δεν μπόρεσα, λέει, να πείσω για την «αυτόνομη δική μου πορεία των τελευταίων ετών»; Κοίτα να δεις, φίλε μου… Κι όλων των προηγουμένων ετών, μαντάμ; Συνωνυμία; Ήταν άλλη; Ρε σεις υπάρχουν ΔΥΟ;

Οικογενειοκρατία; Για όνομα του Θεού! Αυτοδικαίως κι εσείς κι ο αδελφός σας μπήκατε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για την λαμπρή αγωνιστική, επιστημονική κι επαγγελματική σας πορεία, τότε που..που… που… τι; Δεν θυμάμαι ρε παιδιά, μεγάλωσα κι εγώ. Γράψτε μου κάτι για την αυτόνομη πορεία τους, θυμήστε μου τα επιτεύγματα τους, την ιδεολογική προσφορά τους, για τα οποία μπήκαν στην πολιτική και θυσιάσθηκαν για το Λαό και την Πατρίδα, κόντρα στην οικογενειοκρατία, ίσως και κόντρα στην θέληση του μπαμπά τους.

Της χρέωσαν λέει «μηχανισμούς» που στην πράξη δούλεψαν για τον Αντώνη… Μάϊστα. Μισό λεπτό να κρατηθώ γιατί ζαλίστηκα. Δηλαδή π.χ. στην Β’ Αθηνών και στην Β’ Πειραιά (η πρώτη η μεγαλύτερη και μαζί με την δεύτερη οι λαϊκότερες περιφέρειες της χώρας), όπου σχεδόν ΟΛΟΙ οι βουλευτές, δήμαρχοι και κομματικά στελέχη, πήγαν με την κόρη του πατέρα της με την αυτόνομη πορεία, ποιος ήταν ο μηχανισμός του Αντώνη; Για μας μιλάει, αδέρφια, ή για την Γουϊνέα Μπισάου; Ε, κοπελιά, ήμασταν κι εμείς εδώ και βλέπαμε τηλεόραση, διαβάζαμε εφημερίδες, ακούγαμε ραδιόφωνο. Και ξέρεις, η πραγματικότητα έχει ένα ελάττωμα, το ξαναείπαμε: ΥΠΑΡΧΕΙ.

«Το πρόβλημα μου δεν είναι ούτε τα αξιώματα ούτε οι καρέκλες», είπε στον πασαδόρο δημοσιογράφο. Μα, εννοείται. Σαλοτραπεζαρία έχετε και πλήρη οικοσκευή. Δεν σας ενδιέφεραν οι καρέκλες και τ’ αξιώματα. Ποσώς. Σας ενδιέφερε μόνο ΜΙΑ καρέκλα, ΕΝΑ αξίωμα. Αυτά που ο κυρίαρχος λαός κόντρα στην επιθυμία συγκροτημάτων, δημοσκόπων, εργολάβων και λοιπών Ηρακλέων του συστήματος τα έδωσε στον Αντώνη. Νέτα, σκέτα και στα ίσια. Καθαρά. Αξιολόγησαν τις δηλώσεις σας, την αυτόνομη, ή μη, πορεία σας, τα πεπραγμένα σας, τα κολλητιλίκια σας και είπανε: Αντώνης.

Η Ντόρα απέφυγε επιμελώς να απαντήσει ευθέως για τα περί νέου κόμματος, την «Νέα Γελάδα» που λέγαμε. Πέταξε κάτι ψιλομπηχτές στον Αντώνη και ύστερα άφησε μια παρόλα ότι «τα κόμματα δημιουργούνται όταν υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές ανάγκες». Έτσι αύριο ίσως επισημάνει «σοβαρές κοινωνικές ανάγκες» και θα πάει την «Νέα Γελάδα» για βόσκημα. Υπάρχει φυσικά και το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφή.

Είπε και για την SIEMENS και τον φίλο της τον Χριστοφοράκο, για λάσπη, για την ώρα της αλήθειας, που έρχεται, με την επιτροπή. Να που συμφωνώ κι εγώ σε κάτι μαζί της. Μια αφελής ερώτηση: Δηλαδή θα μπορούσε εκείνη, η Ντόρα, να πει ΟΧΙ στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής;

Ας δούμε λοιπόν, γιατί ενδιαφέρει όλο το λαό και τον πολιτικό κόσμο. Ας πάνε π.χ. τα ημερολόγια γραφείου του Χριστοφοράκου στην Επιτροπή για να δούμε εάν και ποιοί από ΟΛΑ τα κόμματα επικοινωνούσαν συνεχώς μαζί του, εάν και ποιοί ντερλίκωναν στα τραπέζια του συνέχεια, εάν και ποιοί έπαιρναν εξοπλισμούς οικιών τε και γραφείων με εκπτώσεις μερακλαντάν ή και τζάμπα. Να δούμε εάν και ποιοί από όλο το πολιτικό φάσμα έπαιρναν δώρα και φράγκα. Να διερευνηθεί όμως και κάτι άλλο. Τι ρόλο έπαιζαν κάτι εταιρείες υπεργολάβοι που πληρώνονταν προνομιακά και χωρίς έκπτωση σε ΠΟΛΛΑ έργα επί πολλά χρόνια; Μήπως είναι αχυράνθρωποι κι έχουν αφανείς εταίρους πολιτικούς και ατιμώρητους μεγαλοεισπράκτορες επιχειρηματίες; Λέω, μήπως;

Ένα χωριό είμαστε. Τίποτε δεν μένει κρυφό, όπως είπε κι η Ντόρα, με την οποία και συμφωνούμε πάλι, κι όταν έλθει η ώρα ο Αντώνης, είμαι σίγουρος, ότι θα κάνει το χρέος του και δεν θα καλύψει ΚΑΝΕΝΑΝ. Μια κλωτσιά κι έξω απ’ την πόρτα. Είμαστε βέβαιοι πως σε αυτή του την απόφαση, τουλάχιστον σε αυτή, η Ντόρα, θα κάνει αυτό που πρέπει και με τον τρόπο της θα τον στηρίξει, όταν βρεθούμε όλοι αντιμέτωποι με την αλήθεια…

Αυτό όμως που είναι συγκλονιστικότερο όταν είπε πως μια ασήμαντη μειοψηφία την θεωρεί ανεπιθύμητη στη Ν.Δ. Δεν ξέρω τι κάνουν και τι νοιώθουν αυτά τα καθάρματα, αλλά θέλουμε να πούμε ότι την Ντόρα την αγαπούμε και γι' αυτό πρέπει να της πούμε την αλήθεια, που άλλοι της κρύβουν.

Ντόρα, ναι, είναι αλήθεια. Ο Αντώνης είναι ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ντόρα, ΔΕΝ θα είσαι η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Ν.Δ. Ντόρα, δεν θα γίνεις η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ντόρα, το τραίνο έφυγε.

Κι αν θέλεις να δείξεις το μπόι της ανεξάρτητης πορείας σου κατέβασε υποψήφιο απέναντι στον Τασούλα για Γραμματέα της Κ.Ο. Να δει κι ο μπαμπάς πόσες «μετοχές» έμειναν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: