Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Κι όμως, ακόμη εμφανίζονται μάρτυρες στον χριστιανισμό

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα. Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Bild, στο Ιράν, δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές. Η Meryem και η Marziah που κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης μαστιγώνονται κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς μουσουλμάνους, ταπεινώνονται και τιμωρούνται με στέρηση τροφής και νερού. Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους διαμαρτύρεται: «Ζουν στην απομόνωση και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.»

Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υποκούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται.

Στην ιστοσελίδα της Sabatina James, συγκεκριμένα στη σελίδα http://www.sabatina-ev.de/Botschaft.html υπάρχει περιεκτική αναφορά στην υπόθεση. Εκεί μαθαίνουμε ότι οι δυο γυναίκες κρατούνται από τον Μάρτιο στη φυλακή Evin, αρχικά σε ένα κελί με άλλες 25 γυναίκες και στη συνέχεια σε απομόνωση, ότι η πρώτη μέρα της δίκης ήταν στις 9 Αυγούστου και ότι παρότι ο δημόσιος κατήγορος κ. Haddad πίεσε να απαρνηθούν την πίστη τους γραπτά και προφορικά, εκείνες δήλωσαν επανειλημμένα ότι «δεν μετανιώνουν για τίποτα και δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό».

Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο γιά καταπάτηση στην Ελλάδα των δικαιωμάτων μουσουλμάνων στην Ελλάδα...

3 σχόλια:

kostas είπε...

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ, ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΕ ΘΕΟY ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

Κωνσταντίνος Α. είπε...

αίσχος..η πιο φασιστική θρησκεία στον κοσμο ειναι η ισλαμική..Η μονη θρησκεία που θεωρεί κατώτερα οντα τις γυναίκες και τους αλλόθρησκους.

τελος πάντων δες αυτό,εχει πλακα

http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/09/blog-post_7029.html

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Στην ιστοσελίδα http://agazilos.org/2009/09/02/be-a-muslim-again-or-die/ μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε με έτοιμη φόρμα προς τη μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ, και τις πρεσβείες του σε Λονδίνο και Βρυξέλλες... Υπάρχει ακόμα το φαξ της πρεσβείας στην Αθήνα... Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε...