Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τελικά, ο κ.Παπούλιας μήπως είναι πολύ λίγος για την θέση που διακονεί?


Πολύς λόγος γίνεται για το αν άρμοζε τέτοια συμπεριφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την παρέλαση στην Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα στην παρέλαση δεν ήταν ο Πρόεδρος αλλά ο συνοδεύων Υπουργός. Και αναρωτιόμαστε πόσο ικανός διπλωμάτης υπήρξε στην καριέρα του ο κ.Παπούλιας, αν θυμηθούμε τον τρόπο που ήρε το «εμπόλεμο» με την Αλβανία και γεμίσαμε έκτοτε λαθρομετανάστες.  
Κατ’ τ’ άλλα η λαϊκή οργή ήταν για τον Υπουργό και όχι τον Πρόεδρο, ο οποίος έπρεπε να δώσει εντολή στον Μπεγλίτη να εξαφανισθεί από το οπτικό πεδίο της εξέδρας αντί να λάβει ο ίδιος την εντολή του … πρωθυπουργού να αναβληθεί η παρέλαση. Πουθενά δεν έχει ξανασυμβεί ο ανώτατος πολιτειακός Άρχων να υπακούει στον υφιστάμενό του πρωθυπουργό, ο οποίος εκ του Συντάγματος, είναι εκείνος που παραλαμβάνει την εντολή από τον λαό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως πρόεδρος της πλειοψηφίας στη Βουλή ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος απέδειξε ότι είναι πολύ λίγος για την θέση που εκλέχθηκε.

Σαν θεσμός ο Πρόεδρος είναι απόλυτα σεβαστός, αφού εκπροσωπεί την Ελληνική Δημοκρατία, αλλά και ως πρόσωπο λόγω ηλικίας μόνον σεβασμό επιδέχεται από τους πολίτες. Το πρόσωπο που προκάλεσε την λαϊκή εξέγερση στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: