Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομική κρίση και εθνική αποδόμηση....


Ο μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος καταγγέλλει με δήλωσή του την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τις ελλείψεις σε ιερείς που παρατηρούνται σε πολλές ενορίες της χώρας, την ώρα που -όπως υποστηρίζει- το αρμόδιο υπουργείο διορίζει χωρίς καμία φειδώ μουσουλμάνους μουφτήδες στη Θράκη!
Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Κύριλλος στη δήλωσή του αναφέρει: «Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι στη Θράκη διορίσθηκαν 200 μουφτήδες για να διδάξουν το κοράνι και την τουρκική γλώσσα και μόλις 100 χριστιανοί ορθόδοξοι ιερείς στις μητροπόλεις όλης της Ελλάδας. Εμείς ως μητρόπολη είχαμε ζητήσει να καλυφθούν τρεις οργανικές θέσεις, αφού έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Μόλις ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις του υπουργείου, εκπλαγήκαμε».
«Για παράδειγμα, στη Φθιώτιδα υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιερέων. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, τα μισά χωριά της Φθιώτιδας δεν θα έχουν παπά σε λίγα χρόνια. Ο ρόλος του ιερέα είναι ουσιαστικός και κυρίως στα μικρά χωριά, όπου ο "παπάς" αποτελεί συνδετικό κρίκο με την κοινωνία. Νομίζω ότι είναι και μία κοινωνική προσφορά και κάτι ευρύτερο», πρόσθεσε ο μητροπολίτης.
«Αυτές τις αποφάσεις του υπουργείου, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα μέσα για να ανταποκριθούμε. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το δει από άλλο πρίσμα. Η πρόσφατη απόφαση λοιπόν «μία θέση ανά μητρόπολη σε όλη την Ελλάδα», την στιγμή που μερικές δεκάδες ιερείς έχουν συνταξιοδιοτηθεί ή αποδημήσει, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες στη λειτουργία του κλήρου και της Εκκλησίας.
Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, μήπως η οικονομική κρίση δημιουργήθηκε τεχνηέντως για να αποδομηθούν τα εθνικά χαρακτηριστικά της χώρας; Για όποιον, ακόμη, αμφιβάλλει για την κυβέρνηση Τσολάκογλου που μας κυβερνά ας διαβάσει τι αποκαλύπτεται σήμερα για την διόγκωση του ελλείμματος το τέλος του 2009:

Δεν υπάρχουν σχόλια: