Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

μήπως χρειάζονται εσωκομματικές εκλογές?


Διαψεύδει κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ.Μιχελάκης, πως σε πρόσφατη συνάντηση των τομεαρχών με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κ. Τασούλα, εκφράσθηκαν παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και για το ρόλο που έχουν τα στελέχη στη διαμόρφωση της πολιτικής... «Οι συναντήσεις του προέδρου με τους τομεάρχες είναι πολύ συχνές. Αυτά που διαβάζω περί ανταρσίας τομεαρχών σε συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Τασούλα δεν συνέβησαν ποτέ», είπε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος παρέπεμψε σε γραπτή δήλωση του κ. Τασούλα με την οποία διαβεβαιώνει πως δεν υπήρχε καμία... «μίνι ανταρσία» τομεαρχών, όπως καταγραφόταν σε σειρά δημοσιευμάτων.
Καταλήγοντας, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα είναι ενωμένη» και ότι «όλα αυτά που γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Σε ύφεση οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου. Σε ό,τι αφορά τα της οικονομίας, τόνισε ότι ολοένα και σε μεγαλύτερη ύφεση οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου, ενώ, παράλληλα, θεωρεί αναπόφευκτη την λήψη νέων, σκληρότερων μέτρων από την κυβέρνηση.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν διαφωνεί με τους στόχους σταθεροποίησης και εξυγίανσης της οικονομίας, αλλά διαφωνεί, όπως είπε με το μείγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
«Η πολιτική αυτή δεν βγαίνει, παγιδεύει την οικονομία σε υψηλούς κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης και ωθεί σε όλο σκληρότερα και αναποτελεσματικά μέτρα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχουμε πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις», ανέφερε, υπενθυμίζοντας τις επιφυλάξεις που έχει διατυπώσει ο κ. Σαμαράς για τη συμμετοχή ιδιωτών στο θέμα του ρίσκου των κρατικών ομολόγων, καθώς έτσι θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού σε χώρες, όπως είναι η Ελλάδα. Η ΝΔ, πρόσθεσε, δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, ενώ πως εξέφρασε την εκτίμηση ότι το «πακέτο» που αποφασίστηκε θα έχει και κάποιο κόστος.
Μήπως είναι ευκαιρία η ΝΔ να πραγματοποιήσει ψηφοφορία για το ποιοί θέλουν οι ψηφοφόροι της να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες? 
Ίσως αυτή να είναι η μόνη λύση για το οριστικό ξεκαθάρισμα ενός κόμματος, το οποίο θέλει πραγματικά δείξει ένα νέο πρόσωπο. Διότι ένα σύγχρονο κόμμα δεν είναι συνομοσπονδία. Σ' ένα κόμμα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κοινές αξίες, σε κοινές αρχές, δεν είναι όμιλος συνευρισκομένων ή παρέες με κολλητούς και ημέτερους. «να βάλουμε έναν δικό σου στη λίστα της Β’ Αθηνών π.χ. για να τοποθετήσουμε κι έναν δικό μου στην Α’». Διότι, δυστυχώς, στη ΝΔ, αλλά και σ' όλα τα κόμματα, αυτή ήταν η λογική κατάρτισης των υποψηφίων βουλευτών. Δεν ήταν ή συμμετοχή στις εκλογές ό,τι καλύτερο σε ανθρώπινη ποιότητα διαθέτει η ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς,,, για να μη πούμε ότι η Βουλή κατάντησε να έχει μέλη τα "παρατράγουδα" της Αννίτας Πάνια.! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: