Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

πολιτικά συμπεράσματα των εκλογών...

Η ΝΔ έχασε τον δήμο Αθηναίων, στον οποίο υπήρχε η στήριξη στο πρόσωπο του Κακλαμάνη και από τον Καρατζαφέρη και από την Μπακογιάννη, ενώ κέρδισε τον δήμο Πειραιώς με τον Μιχαλολιάκο όντας εντελώς μόνη της.
Δύο είναι τα συμπεράσματα που εξάγονται:
α) ότι οι Αθηναίοι και οι Πειραιώτες ήθελαν αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου τους
β) ότι επιβεβαιώνονται όσοι πίεζαν τον Αντώνη Σαμαρά να υποδείξει άλλο πρόσωπο για τον πρώτο δήμο της χώρας, αλλά εκείνος φοβήθηκε μήπως θεωρηθεί εμπαθής απέναντι στον απερχόμενο Δήμαρχο, επειδή εκείνος είχε πάει απέναντί του κατά την εσωκομματική διαδικασία.
γ) στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες αναγνώρισαν στον Γκιουλέκα την συνέχεια της προτέρας διοίκησης, εφόσον όλοι οι σύμβουλοι του Παπαγεωργόπουλου ήταν στο ψηφοδέλτιό του. Αν είχε τοποθετήσει νέα πρόσωπα γιά συμβούλους θα είχε εκλεγεί και ίσως με άνεση.
δ) ο ελληνικός λαός προσέρχεται κατά συρροή ακόμη και σε καθαρά κομματικές κάλπες όταν ελπίζει για το νέο. Και αδιαφορεί όταν τον εμπαίζουν και όσοι λίγοι προσέρχονται εκλέγουν εκείνους που κατεβαίνουν στην πολιτική σαν κάτι νέο.
οι ΛΑΟΣτζήδες τρέμουν γιατί βλέπουν να μειώνονται οι ψηφοφόροι τους. Ο Κακλαμάνης με ΛΑΟΣ και Ντόρα μαζί έχασε, ο Μιχαλολιάκος μόνος του με την ΝΔ κέρδισε.
Πολιτικό συμπέρασμα:
«Αντώνη, άλλαξέ όλα» για να γυρίσει πάλι η ελπίδα στον ελληνικό λαό, αυτός που γεμάτος ελπίδα υπόμενε επί ώρες στην ουρά να τον εκλέξει αρχηγό της μεγάλης Παράταξης. Αυτούς δεν έχει δικαίωμα να τους διαψεύσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: