Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Εκλάπη η σωρός του Τάσσου Παπαδόπουλου...

Σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι εκλάπη το λείψανο του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έναν χρόνο μετά την εκδημία του. Μακάβρια και απίστευτη είναι η είδηση που δόθηκε το πρωί στην αστυνομία από πολίτη, ότι άγνωστοι έκλεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, από το κοιμητήριο Δευτεράς τη σωρό του αείμνηστου τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Βέβηλοι έσκαψαν τον τάφο, έβγαλαν το φέρετρο και αφαίρεσαν την σωρό, μία μόλις ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνό του. Ισχυρή αστυνομιμκή δύναμη βρίσκεται στο κοιμητήριο Δευτεράς και διερευνά την υπόθεση, που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη.

Στο Κοιμητήριο έφθασαν γύρω στις 09:30 τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τις έρευνες διεξάγει η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας και στο χώρο βρίσκονται, επίσης, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Πριν από λίγο έφθασε στο χώρο και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι πήραν μόνο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι το φέρετρο στο οποίο είχε ταφεί. Ο χώρος έχει αποκλεισθεί με κορδέλες και απαγορεύεται η είσοδος στο Κοιμητήριο. Οι λειτουργοί των ΜΜΕ βρίσκονται έξω από το Κοιμητήριο.

Στο μεταξύ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 09:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά. Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, χαρακτήρισε το γεγονός εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας.

Όπως είπε οι βάνδαλοι άνοιξαν τον τάφο και πήραν τη σωρό αφήνοντας άδειο το φέρετρο και οι Αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: