Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ελεύθερος Τούρκος που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Άφησαν ελεύθερο Τούρκο πράκτορα που βιντεοσκοπούσε τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου "Λοχαγού Γκιάλα" στην Χίο! Μάλιστα στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου εδρεύει το διοικητήριο της 96 ΑΔΤΕ! Ο Τούρκος συνελήφθη, η κάμερά του κατασχέθηκε, αλλά για λόγους που κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει, αφέθηκε ελεύθερος!

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στις 09:35 ένας στρατονόμος του στρατοπέδου, αντιλήφθηκε κάποιο άτομο που βιντεοσκοπούσε τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η ασφάλεια του στρατοπέδου και με επικεφαλής τον στρατονόμο (στο μεταξύ κλήθηκε και το Λιμενικό) συνέλαβαν τον Τούρκο. Από την βιντεοκασέτα του διαπιστώθηκε ότι είχε καταγράψει όλη την αμυντική περίμετρο του στρατοπέδου και τις ευαίσθητες εγκαταστάσεις του όπως το διοικητήριο της 96 ΑΔΤΕ.

Ο συλληφθείς ανακρίθηκε από τους λιμενικούς, αλλά για ανεξήγητους λόγους και παρά το γεγονός ότι στην κάμερα του είχε ολόκληρο το στρατόπεδο βιντεοσκοπημένο, αφέθηκε ελεύθερος!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, στην βιντεοκασέτα περιέχονται σκηνές από την κοντινή παραλία, τον δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, την πύλη του στρατοπέδου και των κτιρίων στο εσωτερικό του.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη προειδοποιητικών πινακίδων και σαφούς νομικού πλαισίου που προβλέπει διάφορες ποινές φυλάκισης για όσους παραβιάζουν την σχετική νομοθεσία και κινηματογραφούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος!

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που η Χίος γίνεται αντικείμενο κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας. Στα τέλη Αυγούστου, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, ένα UAV, είχε διεισδύσει στην ελληνική αεράμυνα χωρίς να γίνει αντιληπτό και κατέγραφε από χαμηλό ύψος τις αμυντικές τοποθεσίες του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: