Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

περί παρελάσεων....

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο περί των αλλοδαπών και των παρελάσεων. Δικαιούνται ή όχι να μετέχουν στις εθνικές εκδηλώσεις ημών των αυτοχθόνων; 
Χθές, βλέποντας έναν παππού από την Αλβανία που καταχαρούμενος συνόδευε το εγγονάκι του, επιστρέφοντας από κάποια σχολική εορτή, κρατώντας καμαρωτά το εθνικό μας σύμβολο και μετέχοντας συνειδητά στο πανηγύρι της εορτής.
Καί αναρωτήθηκα: ποιός Αλαβάνος καί ποιός Καρατζαφέρης έχει το δικαίωμα να στερήσει από τέτοιους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους μιά τέτοια μεγάλη χαρά.
Ποιός βάρβαρος πολιτικός μας έχει αναρωτηθεί την δύναμη του Ελληνισμού με την ευρύτερη έννοια του όρου; Γιατί το να είσαι Έλληνας "δεν είναι ζήτημα καταγωγής, αλλά αγωγής". Ποιός δικαιούται να αποκαλείται Έλληνας; ο αποχαυνωμένος νέος της καφετέριας, του clubbing, και του χαβαλέ, ή ο εκείνος ο χαρούμενος παππούς που ένοιωθε αληθινή ευτυχία, μόνο και μόνο επειδή κρατούσε το εγγονάκι του από το ένα χέρι και μιά μεσαίου μεγέθους ελληνική σημαία από το άλλο;
Επιτέλους, αφήστε όλοι οι πολιτικοί καί οι "παραθυράδες" την κοινωνία να ζήσει απλά, όπως γνωρίζει πολύ καλά να κάνει... αιώνες τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: