Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

πάμε γιά μεγάλο συνασπισμό (αλά-Γερμανία)?


Τελικά, μήπως πάμε να γίνουμε Γερμανία και δεν το έχουμε καταλάβει;

Η μεγάλη μας Σύμμαχος με τα ντόπια φερέφωνά της, τους διαπλεκόμενους καναλάρχες, μήπως θέλουν να αναγκάσουν τον Καραμανλή σε παραίτηση, ώστε να πάμε σε εκλογές μέχρι τέλος του έτους?

Γιατί ο Καραμανλής δεν ήταν ανοικτά διαπρύσιος υποστηρικτής του Σχεδίου Αννάν στην Κύπρο, ενώ συνάμα έχει εξοργίσει τη μεγάλη μας φίλη (USA), με τις επιλογές του στο ενεργειακό (SouthStream με Μόσχα) και veto στο Βουκουρέστι γιά ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία.

Το πιθανότερο σενάριο είναι:

παραίτηση Καραμανλή και προκήρυξη πρόωρων εκλογών

Αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ

αν η ΝΔ είναι ακόμη πρώτο κόμμα, τότε ο Πανανδρέου θα δεχθεί να στηρίξει Κυβέρνηση αλά-Γερμανίας, με Ελληνίδα… Καγκελάριο (συγγνώμη πρωθυπουργό) την Μπακογιάννη-Μητσοτάκη. Η πολιτική τους άλλωστε είναι …καρμπόν, τουλάχιστον όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική… Γιατί, μήπως σ’ όλα τα υπόλοιπα μεγάλα ζητήματα, διαφέρουν….?


Και τότε το δίδυμο-Αννάν, θα διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εφαρμόσει όσα δεν κατάφεραν μέχρι τώρα.

Αλίμονο, στην Κύπρο… με Μπακογιάννη-Παπανδρέου στην Ελλάδα και Χριστόφια στην Κύπρο μεθοδεύεται νέα συρρίκνωση του Ελληνισμού.

Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να αφυπνισθεί η κοινή γνώμη σε ενεργό ανάσχεση της πολιτικής διάλυσης, να απαιτήσει μεταπολίτευση, καινούργιο Σύνταγμα, θεμέλιο ριζικής αλλαγής του πολιτικού συστήματος και σκηνικού. Όσο και αν έχει ασελγήσει στο λαϊκό σώμα η κομματοκρατία, η ελλαδική κοινωνία (κάθε κοινωνία, οσοδήποτε παρακμιακή) κρύβει στους κόλπους της ανθρώπινη ποιότητα που μπορεί να επιστρατευθεί για την ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: