Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Επιτέλους, ένα κόμμα χωρίς επαγγελματίες!


Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει στα ΜΜΕ, την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008, μία ομάδα νέων ανθρώπων που είμαστε υπό την καθοδήγηση Πνευματικών Πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, προχωρήσαμε στην σύσταση ενός πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», το οποίο όπως τονίζεται και στην ιδρυτική του διακήρυξη αποσκοπεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μαρτυρικού κυβερνήτου Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση και σκοπό υπάρξεως του Έθνους την Εκκλησία. Οι μέρες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες και γι' αυτό προχωρήσαμε σε αυτό το εγχείρημα χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη αλλά γιατί μόνο αισθανόμαστε την ανάγκη να αρθρώσουμε μια φωνή που θα «στεγάσει» τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας που και αυτοί έχουν κέντρο της ζωής τους την Εκκλησία. Το μήνυμά μας αυτό το απευθύνουμε σε όλες τις ενορίες της πατρίδος μας, από τις οποίες ήδη παρά το βραχύ διάστημα βρίσκουμε θερμή ανταπόκριση γιατί ήταν κάτι που το περίμεναν. Χαρακτηριστική είναι η θερμή υποστήριξη των Ορθοδόξων ομογενών αδελφών μας του Καναδά, οι οποίοι μας έστειλαν αντιπροσώπους τους κατά την εξαγγελία του κόμματός μας, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Το νέο κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα υπάρχοντα κόμματα, ούτε ως προς την λειτουργία του, ούτε ως προς τα πιστεύω του, ούτε ως προς τον σκοπό υπάρξεώς του. Πρόκειται για ένα πολιτικό φορέα που θέλει να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι το σύνθημα «ανήκομεν εις την Δύσιν» είναι η ύψιστη έκφραση πνευματικής και πολιτικής μειοδοσίας καθότι ανήκουμε στην «καθ' ημάς Ανατολή» και η Δύση ανήκει σε εμάς γιατί από εμάς έλαβε τα φώτα.

Απευθυνόμαστε στους σκεπτόμενους Έλληνες που ήδη έχουν καταλάβει το αδιέξοδο των σημερινών κομμάτων. Διαβάζουμε την γεμάτη αγωνία διαπίστωση όλων των εφημερίδων και των δημοσιογράφων πως είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος που θα καλύψει την απογοήτευση που σκορπίζουν τα υπάρχοντα, αλλά συνάμα διαπιστώνουμε πως παρά το γεγονός ότι αυτό ήδη το δημιουργήσαμε και έχει ευρεία απήχηση και δυναμική, τα φώτα της δημοσιότητας θέλουν να το αποσιωπήσουν γιατί οι αποτυχημένες και αδιέξοδες πολιτικές παρατάξεις είναι οι εργοδότες τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για την υιοθέτηση του ελπιδοφόρου μηνύματός μας, που πηγάζει από την ενοριακή μας ζωή είναι η στόμα με στόμα ενημέρωση των συμπατριωτών μας στους χώρους που καλλιεργείται και καρποφορεί η πνευματική ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: